Hilandar02

Hilandar

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://www.top-lux.rs/hilandar-hodocasce/
YouTube
YouTube
INSTAGRAM

Opis

Poluostrvo Atos je istočno poluostrvo Halkidikija, poznatije kao “Sveta Gora”. Po zakonu, samo je muškarcima dozvoljen pristup na tlo Svete Gore, koja predstavlja utočište i dom za mnoge iskušenike, pohodnike i monahe. Ovo sveto mesto čini 20 manastira, uključujući jedan srpski, bugarski i ruski manastir. Najveći broj manastira izgrađen je na samim obalama Sv. Gore, i u kombinaciji sa prirodom oko njih stvoriće sliku koja će Vas svakako ostaviti bez daha.

Uranopolis se nalazi na istočnom prstu Halkidikija, na samoj granici sa Svetom Gorom, a odavde polaze i trajekt i brodići ka svetogorskim lukama Jovanjica i Dafni – za poklonike, muškarce, kao i brojni turistički brodići koji obilaze oko poluostrva a na koje se mogu ukrcati i pripadnice ženskog pola.

Program

PROGRAM  HODOČAŠĆA NA SVETU GORU  ZA 2020.g

4 дана  08.10. – 11.10.

1 дан  Полазак из Београда, са паркинга Сава Центра у 05ч. Дневна вожња са краћим успутним задржавањима. Долазак у Солун у рано поподне, обилазак српског војног гробља Зејтинлик и цркве светог Димитрија са поклоњењем његовим моштима. Поподне полазак из Солуна, посета Какову- метоху манастира Хиландар, долазак у Јерисос/Уранополис и смештај у апартмане. Слободно време. Ноћење.

2 дан Завршавање формалности за улазак на Свету Гору и полазак у 09:45 бродом до луке Јовањица. Превоз манастирским аутобусом од луке до манастира Хиландар. Дочек у гостопријемници, упознавање са поретком манастирског живота, смештај у конак. Обилазак манастирског комплекса: бунар Светог Саве, лоза Светог Симеона, костурница, књижара манастира у којој се могу купити Хиландарска издања, књиге, тамјан, иконе, свеће, вино и слично. Од 15ч вечерње богослужење. Вечера у трпезарији св. краља Милутина. Повечерје са Акатистом Пресветој Богородици током којег се износе ЧАСНИ КРСТ и СВЕТЕ МОШТИ ради поклоњења. Ноћење.

3 дан Јутарње богослужење. Ручак. Након ручка обилазак околине манастира: Гробљанска црква, крст Цара Душана и маслина Царице Јелене. Вожња до луке Јовањица и укрцавање на брод за луку Дафни. Превоз аутобусом до Кареје и смештај у Скит Св. Андреја. Обилазак Кареје и њених знаменитости: централни трг, Протат, саборна Црква, испосница Св. Саве и поклоњење икони Богородици Млекопитатељници, обилазак манастира Кутлумуш. Од 15ч вечерње богослужење у Скиту Св. Андреја. Вечера, слободно време за одмор,ноћење.

4 дан Јутарње богослужење, ручак и полазак аутобусом за Дафни одакле бродом до Уранополиса. Повратак за Србију.  Долазак у Београд око поноћи или у раним јутарњим сатима.

 

Аранжман обухвата:

  • Превоз комбијем за 9 особа Београд – Јерисос/Уранополис – Београд
  • Ноћење у Јерисосу/Уранополису у апартманима  1/2, 1/3, 1/4, (клима-грејање, ТВ, кухиња..)
  • Вечера, ноћење и ручак у манастиру Хиландар и Скиту Св. Андреја.
  • Виза (ДИАМОНИТИРИОН) за улазак на Свету Гору.
  • Карта за све превозе трајектом
  • Трансфер аутобусом Јованица-Хиландар и Дафни – Кареја – Дафни
  • Путно и здравствено осигурање.
  • Услуге агенције и стручно вођење током целог пута.

Аранжман не обухвата:

  • Индивидуалне трошкове током пута
  • Евентуална доплата за брзи брод ако због лошег времена не исплови трајект

 

ЦЕНА ХОДОЧАШЋА износи 23 по особи

Плаћање је у динарској противвредности по средњем курсу НБС

Број места је ограничен добијеним Благословом Српске Царске Лавре манастира Хиландар. Уз овај програм важе Општи услови путовања туристичке агенције ТОP-LUX као организатора ходочашћа, лиценца ОТП 77/2020 категорија лиценце А20.

Galerija


Video